Arkiv

Kategorier

Vårligt

Det gör ont när knoppar brister finns det ju en dikt som lyder och man kan ju undra om det stämmer. Man skulle ju kunna dra parallellen med barn som får tänder. Det brukar ju kunna göra ont. Eller varför inte växtvärk. Det vet jag gör ont för jag hade det mycket som barn, så blev jag lång och reslig också! ;) Även mina barn har växtvärk då och då och jag är alltid frikostig med med Alvedon då.
Nåja… nu var det inte växtvärk och blomstersmärta jag tänkte skriva om.
Jag tänkte helt enkelt visa några bilder från trädgården som har med våren att göra.

Häggmispel i tjusiga knoppningsfärger. Sen blir ju löven bara gröna och blommorna som senare kommer är vita. Hur kan då knopparna nu skifta i vinrött?

Klätterhortensia med taggiga blad.

Lite maffiga blåa sippor.

Röda vackra tulpaner på grannens sida av vår gemensamma rabatt. Faktiskt har rådjuren lyst med sin frånvaro i år annars brukar det knappt bli några tulpaner. Kan kanske bero på att de kalhuggit skogen i närheten?

Vackert gul Forsythia på naken kvist.

Mera gult. Denna gång gulsippor hos grannen.

Så avslutningsvis lite syrén.

Nu ska jag åka och lämna barnen hos mamma och sen åka och jobba. Dottern är lite krasslig, fick hämta henne tidigare från dagis i går. Så de får umgås med mormor en stund innan sambon kommer, han jobbar halvdag så vi möts nästan på vägen till stan.

Ha en härlig Valborg!

 

2 kommentarer till Vårligt