Arkiv

Kategorier

Före – Efter

Jag går ju som jag tidigare nämnt på kurs. Högskolekurs i Photoshop. Kanonkul! Nu har jag lämnat in och även fått godkänt på min första uppgift.

Jag har länge försökt få bra närbilder på flygande sjöfåglar (måsar och tärnor) men inte lyckats något vidare. Nu bor jag ju så till så tillfällena att öva är ju inte så många heller. Det måste ju liksom finnas vatten för att det ska finnas sjöfåglar. :green:

När vi var i Stockholm i somras hade jag kameran med. Vädret var lite halvtrist och fåglarna ville liksom inte flyga förbi där jag var – när jag  hade kameran redo.
Här är en bild som det i alla fall fastnade två måsar på men det är ju ingen bild man direkt jublar över. Det kanske snarare är en sån som normalt sett hamnar i datorns papperskorg ganska omgående. Dock var den väldigt lämplig att öva bildredigering på.

Före – som den såg ut då den kom från kameran. Inget gjort alls åt bilden förutom att jag lagt dit min stämpel.

Efter – När jag grejat med den en stund i Photoshop blev den så här. Nu blev den i allafall något värt att spara även om det fortfarande inte är Måsbilden med stort M.

Vad har jag gjort då…jo jag började med att korrigera färgerna. Den blå himlen fanns alltså där fast den var lite dold. Jag rätade upp lyktstolpen och sänkte ner den en aning. På så vis kunde jag klippa in en tärna från en annan kass bild så blev denna lite roligare. Eller hur?!

Skulle gissa att de flesta har en massa bilder som man nog tänker platsar bäst i papperskorgen på grund av dåligt ljus eller annat. Många skulle säkert gå att rädda med en stunds pillande i Photoshop. Gå kursen du också!! Nu är det nämligen öppet att söka till vårterminen. Mer information om kursen hittar du här. Man behöver inga förkunskaper alls för att gå kursen, den startar från noll. Det är en jättebra kurs så ta chansen att bli en proffsig bildredigerare!

3 kommentarer till Före – Efter

  • Skoj, duktig du varit :D !

    ((Kramar))

  • Coolt! Jag ska helt klart se om kursen kan vara något för mig. Det står ju på min lista att kunna sånt där, och krävs det inga förkunskaper så kanske man ska ge det en chans… Men jag kanske redan nu får boka in dej för våra julklort? ;) Se om du har nån lucka att fixa dem? De är inte tagna än men ville bara höra om du har tid och lust!! Ha de gott och hoppas nu att du inte blir sjuk! *kram*

  • Åsa

    Åh vad sugen jag blev. Kanske skulle jag ge mig på det även om fotografering inte är min favvo-syssla… Du är i alla fall skitduktig!!