Arkiv

Kategorier

Inlämningsuppgifter

Nu är jag snart klar med min kurs i Photoshop som jag skrev om här.

Två uppgifter till har blivit godkända.

Den första handlade om att förstå och kunna hantera färg.

vintersjo_fore
Före- bilden.


Man måste i sin dokumentation beskriva vad man har för mål med sin redigering. Jag skrev så här:
” Jag ville få den svarta skogen svart för att få tydligare kontraster i bilden. Sen ville jag försöka ta ner den blå tonen i snön. Bilden ska vara kall eftersom det är en vinterbild men ändå ha en viss värme över sig eftersom den är tagen i slutet av årstiden.”
vintersjo_efter
Efter- bilden

Jag fick följande omdöme av läraren Maria (det är en massa olika lärare som hjälps åt att bedöma alla bilder, det är ju ca 1000 studenter):
”Du har lyckats plocka upp nyanserna i snön på ett snyggt och trovärdigt sätt. Genomgående har du fått en bättre färgbalans i din härliga vinterbild som kom till mera liv efter din bildbehandling. Den där lite gråa och trista hinnan som fanns där har du dämpat väl!”

Sen var det en uppgift som handlade om svart-vit konvertering.

nordiska_fore
Före- bilden

Jag skrev så här om mitt mål:
”Målet med min redigering är att få byggnaden (ena gaveln på Nordiska Museet i Stockholm) att se lite spöklik ut. Lite likt ett gammalt engelskt slott. Som hämtad ur en gammal skräckfilm ungefär. Tyckte bildvinkeln lämpade sig bra för det.”

nordiska_efter
Efter- bilden.

Omdömet från läraren Ola blev:
”Den här bilden gillar jag! Du har verkligen lyckats få till ditt mål, att göra bilden spöklik. Det är verkligen en enorm skillnad mot före-bilden. Jag är imponerad att du lyckades få till en sådan bra himmel, med tanke på hur himlen såg ut från början.

Du visar här att du behärskar de olika verktygen i Photoshop, och dessutom att du vet hur att använda dem för att åstadkomma ditt mål. Bra jobbat!”

Nu har jag slutexaminationen kvar sen är jag klar.
Det har varit en superrolig kurs så jag rekommenderar den verkligen till andra som vill lära sig Photoshop ordentligt.

2 kommentarer till Inlämningsuppgifter