Arkiv

Kategorier

Äntligen helg!

Så var tre jobbarnätter avklarade. I natt var det jättelugnt till en början men så ramlade det plötsligt in patienter och vi fick det nästan lite stressigt ett tag. Jag och min uska fick en liten ”Greta Nicole”. Såå söt så. Vi höll nästan på att få en till men hann inte innan vi blev avlösta av morgonpersonalen.
Mindre skoj var väl att det under natten kom ut en liten, liten tjej 15 veckor för tidigt. 600 gram nånting vägde hon visst. Hon bara kom utan någon större förvarning så vi blev alla tagna lite på sängen. Fullt pådrag blev det naturligtvis och vi fick kalla in narkos- och neojouren utöver barnläkare och barnsjuksköterskorna som kom från neoavdelningen. Men hon mådde efter omständigheterna bra när jag gick hem i alla fall…

Nu stundar en ledig helg. Ja ledig från jobbet då alltså. Att göra finns det ju här hemma så det räcker och blir över. Hoppas vi tar ett rejält kliv i renoveringen av barnens rum. Golven är nu klara och garderoberna på plats. Nu ska det dit lister och sängen ska byggas åt sonen. Sen så börjar det likna nåt.

Trots mycket att göra funderar vi på att ta barnen med och åka och bada på lördagen. Man måste få göra lite kul tillsammans ibland och inte bara knega varenda ledig minut. Dottern går ju på simskola så hon ska få visa upp sina förvärvade färdigheter i bassängen. Ev följer systersonen med också. Vi ska få den äran att ha honom som nattgäst i alla fall.

Nu ska jag i alla fall hämta hem mina godingar och sen funderar jag på om vi inte skulle ta en liten tur till Åsby och se om de fått in några påskkycklingar.

3 kommentarer till Äntligen helg!