Arkiv

Kategorier

Gardinproblem

Nu är fönstren tvättade och nya gardiner strykta och dithängda. Det är vår i mitt köksfönster. Julgardinerna åker runt, runt i tvättmaskinen.
Jag hade tänkt mig en gardinkappa med stora röda och blå blommor på. En svårstrykt rackare. Jag blötte på den innan jag började tvätta fönstren så det skulle gå lite lättare. När jag kommit till halva gardinen märkte jag några gula fläckar. Rackarns!! Kan ju inte sätta upp fläckiga gardiner. In med den i tvättmaskinen och på med snabbprogrammet. Det tar bara 34 minuter så det gick ju fort.

Fläckarna försvann och jag började stryka. Nu var den ju perfekt fuktig men ändå är det svårt att få den helt slät. Det tog en stund att stryka den på båda sidor. Sen upp och få dit kappan. Då märker jag att den f_n är för kort!!! Den har krympt nästan 15 cm på längden och det funkar inte eftersom det är en kappa som ska hänga helt slätt. Jag svor en lång ramsa med tanke på hur mycket energi jag lagt ner på den jäkla kappan. Det var bara att börja från början. Upp på vinden för att hitta något annat att hänga upp. Har inte så många gardiner som passar i köket men jag hittade till slut några panellängder. Helt enfärgade. Hittade en i nougat och tre i beigevit. Behöver ju fyra paneler och vet att jag ska ha fyra likadana beigevita. Men nu gick den inte att uppbringa. Spårlöst väck helt enkelt. Så det fick bli tre vita och en nougatfärgad panel. Lite udda kanske men det blev faktiskt ganska snyggt. Det bröt av det vita lite.

Inser att jag måste införskaffa lite nya gardiner till köket för det är ju kul att ha mer än två byten.
Dottern är i stan och shoppar loss med grannen. Sonen har hämtat kusinen på dagis så de leker för fullt.
Tror jag ska bjuda dem på lite glass och mig själv på en kopp kaffe!

Ha’de!

1 kommentar till Gardinproblem