Arkiv

Kategorier

Semester

Helgen är över och en ny vecka har börjat. För de flesta en ny arbetsvecka. För mig en semestervecka.
Nää…ska faktiskt inte göra något särskilt i förväg inbokat. Jag ska vara ledig och göra vad som faller mig in. Lite så.

I dag började jag med att knappt komma ur sängen. Varenda muskel verkar ha hamnat i nån sorts spasm. Jag tror det i dagligt tal brukar gå under namnet träningsvärk! Fast jag har inte tränat. Jag lovar. Jag tillbringade bara gårdagen i trädgården. Jag krattade undan alla gamla fula höstlöv som dolde mina krokusar och andra små knoppar som börjar titta upp ur jorden i alla rabatter. Jag sopade gången utanför huset och kratsade rent plattorna från mossa och annat ogräs. Sen började jag dra upp den hemska vintergrönan som helt tagit över en av mina rabatter på framsidan. Har inget minne av att det var så fullt av den i höstas så den rackarn måste ha växt järnet under vinterns snöhög som täckt rabatten. Det är egentligen en väldigt fin växt. Grön året om och med söta lila blommor på. Folk betalar för den på plantskolorna. Det värsta är att den skickar långa revor och far fram som en ångvält och äter sig in i all annan växtlighet. När vi köpte huset fanns den i tre av fyra rabatter och jag har försökt utrota den i alla tre. Jag hoppas jag snart är av med den. Nån som vill ha skott?? Det är bara att höra av sig! ;)
Allt detta dragande i revorna har gjort att mina händer är alldeles ömma i dag. Sen lite huvudvärk på det så är dagen utnämnd till slöardag!

I lördags kom min gamla goa kursare Åsa med sin nya kärlek förbi på lite tårta. Jag fick ett jättefint armband med genomskinliga pärlor från SNÖ. Alltid kul att träffa Åsa och nu var det hur länge sen som helst som vi sågs. Vi har båda haft fullt upp på varsitt håll. Hoppas det inte dröjer lika länge tills nästa gång. Vi behöver tjöta lite tjejsnack också utan karlar stora öron bredvid. Eller hur?!

Senare på kvällen kom Kicki med familj över på mat. Vi bjöd på tacos. Enkelt att göra men jättegott tycker vi i vår familj. Så det äter vi rätt ofta. Jag fick blommor både från dem och från Kickis föräldrar, jättefina! Sen fick jag dessutom en biljett till Ladys night som Kicki och jag ska gå på. Det ska bli jätteskoj.

I morgon blir det mer födelsedagsfirande. Då fyller min lille bebis, Sonen, 5 år!! Fatta, det är FEM år sen han föddes!!! Vart har de åren tagit vägen? Det var ju nyss han kom med en faslig fart. Nyss han hoppade runt på rumpan här hemma. Nyss han sa ”blök” när han ville ha mjölk. Nyss han slutade med blöjor. Nu är han en stor kille som älskar bilar, kan inte säga R fortfarande och nyss flyttat in i sitt ofärdiga nya rum. Min lille älskling.

1 kommentar till Semester