Arkiv

Kategorier

Födelsedagspresent utförd

Som födelsedagspresent av Landstinget när man fyller 40 får man en kallelse till mammografi. Ja den landade nästintill på dagen i min brevlåda.
I dag var det i allafall dax att infinna sig på Bröstenheten och få sina behag ihopklämda till oigenkännlighet.
Sonen var med eftersom jag var ledig i dag. Han är en väldigt tuttfixerad ung man som gärna påtalar att han minsann kunde se mina tuttar när vi duschar tillsammans. Får han chansen så känner han gärna lite på dem också. Så har dottern aldrig varit. Generna kanske?
Han tyckte det var väldigt spännande att se mamma ta bröstbilder och hjälpte röntgensköterskan att tala om när bilderna ploppade upp på skärmen så hon kunde ta nästa bild. Han sken i kapp med den frånvarande solen.

Efteråt var vi till vår ”nyckelperson” på kliniken för jag skulle lämna igen mina nycklar. Jag gick ju min sista tur på neo i går. Det kändes lite sorgligt samtidigt som det känns jättekul att liksom gå vidare. Jag har ändå varit anställd på neo i 10 år nu.

Därefter vidare till förlossningen för att se om chefen var på plats. Det var hon visserligen men inte hade hon tid med mig heller så det blev ogjort ärende. Vi fick i alla fall lite fika där och sonen var lycklig för att hans ”pepparkaksgumma” var på plats i dag. Det är en av våra undersköterskor som han fick pepparkakor av vid ett tidigare besök och hon var även med när han föddes. Så hon står högt i kurs hos honom.

På hemvägen var vi till en glasmästare och fick två stenskott i rutan på bilen lagade. Skulle ha gjorts för länge sen men det är ju inte sånt man kommer ihåg direkt. Nu är det i alla fall gjort och det kostade hela 200 kronor. Betydligt billigare än om man måste betala för att byta hela rutan pga spricka.

Lagom när vi kom hem slutade dottern i skolan och kom hem dyblöt på cykel. Eller bara håret förresten, för hon hade ju regnställ på sig.
Regnat har det gjort hela eftermiddagen så vi har bara kurat inne. Mysigt det med ibland.
Ha det!

Comments are closed.